Programul Casa Verde a fost înlocuit

Programul Casa Verde a fost înlocuit

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că programul Casa Verde a fost înlocuit cu altul care prevede alocarea a 100 de milioane de euro pentru montarea de celule fotovoltaice.

Astfel, 26.000 de familii, care ar putea beneficia de finanțare, vor deveni mici producători de energie electrică.

Ministrul Mediului a declarat, miercuri, la Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă, că cel mai târziu la sfârșitul lunii septembrie se va aproba ghidul de finanțare privind montarea de celule fotovoltaice în gospodării.

“Acel program pe care îl cunoșteați, Casa Verde, e înlocuit cu programul de montare de panouri fotovoltaice, avem 100 de milioane de euro, astfel încât 26.000 de gospodării vor putea să beneficieze de această finanțare. Asta înseamnă montarea de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 3 kilowati.

Asta înseamnă un mare ajutor și pentru încălzire și pentru încălzirea apei calde și pentru folosirea aparatelor electrocasnice cu producerea curentului electric de către aceste celule fotovoltaice și încă un câștig pentru persoanele care vor accesa aceste fonduri va fi faptul că va deveni un mic producător de energie electrică, deoarece curentul electric produs suplimentar va intra în rețeaua națională”, a spus ministrul Mediului.

Grațiela Gavrilescu a adăugat că este convinsă că un număr foarte mare de cetățeni vor accesa acest program, la fel cum a fost accesat și programul Casa Verde.

Vezi mai multe detalii pe ziare.com.

Articole
recomandate