Despre noi

FOMCO Group

Nucleul valorilor sustenabile

FOMCO Solar face parte din grupul FOMCO, dezvoltat în peste 20 de ani de activitate. FOMCO Group are o prezență proeminentă în mediul de afaceri mureșean și național. Fondată în 2002 ca o afacere de familie, ascensiunea companiei se reflectă nu doar în creșterea numerică a angajaților, ci mai ales în consolidarea unui portofoliu vast de proiecte finalizate cu succes. La această evoluție a contribuit nucleul întregului grup: echipa noastră de oameni ambițioși care, cu determinare și dorință de dezvoltare, și-a făcut un obiectiv din a furniza servicii profesionale.

Orientarea FOMCO Group s-a concentrat întotdeauna pe client și pe menținerea unui grad ridicat de satisfacție. Cu un ochi atent la comunitatea în care a crescut, către care a returnat și continuă să returneze din bunăstarea acumulată, FOMCO Group și-a propus să fie un factor determinant în economia și dinamica orașului Târgu Mureș. Ariile de interes și domeniile în care grupul activează s-au extins, la rândul lor, de-a lungul timpului: industria auto, imobiliare, producția de mobilă și prelucrarea lemnului, energie regenerabilă.

FOMCO Group

FOMCO Solar

Viziune & Misiune

Oferim construcţia „la cheie” a sistemelor fotovoltaice profesionale, pe întreg teritoriul ţării, după proiectul tehnic propriu sau proiectul tehnic pus la dispoziţie de beneficiar.

Viziunea noastră, pe următorii 5 ani, este să devenim unul din cei mai importanți dezvoltatori de sisteme fotovoltaice, TOP 3 în zona Transilvaniei. Dorim să contribuim la reducerea amprentei de carbon prin sistemele montate, iar acțiunile noastre să inspire tranziția spre energia verde și sustenabilitate.

Misiunea noastră este să reducem factura de energie a fiecărui client oferind soluții profesionale și servicii personalizate. Prin acest aport creștem eficiența individuală și susținem adoptarea accelerată a energiei verzi.

FOMCO Solar s-a axat, încă din anul 2011, pe proiectarea, execuția și exploatarea sistemelor fotovoltaice, atât industriale (montate pe câmp deschis și acoperișuri), cât și rezidențiale. Am angajat ingineri de profil, am participat la școlarizări în străinătate și am dezvoltat proiecte fotovoltaice de dimensiuni variate în toată țara - toate pentru a ne asigura că serviciile pe care le oferim se ridică la așteptările clienților.

Acum, cu o echipă de 102 persoane şi cu un stoc permanent de peste 30.000 de panouri fotovoltaice, obiectivul nostru este de a deveni un dezvoltator important în sisteme fotovoltaice profesionale la nivel naţional prin sprijinul colaboratorilor, partenerilor şi furnizorilor internaţionali cu experienţă vastă în domeniu.

În acord cu această viziune, toate unitățile deţinute de FOMCO Group s-au alăturat mişcării green şi au instalate sisteme fotovoltaice, pentru consum propriu.

Vechimea și experiența acumulată constituie cartea noastră de vizită. Suntem o firmă autorizată ANRE încă din anul 2012. Suntem montatori avizați de către AFM încă de la primul program 2019. Deținem certificări ISO si toate avizele necesare pentru orice tip de lucrări.

Suntem partenerul de încredere în consultanța, realizarea, implementarea și managementul proiectelor de energie regenerabilă, împuternicind consumatorii să implementeze propriul proiect de energie regenerabilă.

Înțelegem complexitatea unui astfel de proiect și, de aceea, prin intermediul echipei dedicate de profesioniști, suntem aproape de clienții noștri în fiecare pas al implementării sale: de la consultanţă, design, achiziţie, construcţie şi până la managementul proiectului. Scopul nostru este să ne asigurăm că aceștia primesc exact ce au nevoie pentru a-și duce la îndeplinire planul.

Atunci când optezi pentru serviciile FOMCO Solar, optezi pentru servicii gândite, adaptate și construite pentru nevoile tale, fiecare solicitare fiind tratată în mod personalizat.

Proiecte-cheie

Unul dintre proiectele notabile în evoluția FOMCO Solar este reprezentat de inaugurarea celui mai mare parc fotovoltaic funcțional din România, conectat la Sistemul Energetic Național, în localitatea Chirileu din județul Mureș.

În total, proiectul amplasat pe 8 hectare de teren agricol (echivalentul a aproape 10 terenuri de fotbal) este compus din 15.456 de panouri solare cu o putere instalată de 3,63 MW.

Valoarea investiţiei se ridică la 4,5 milioane de euro. Recuperarea acestei investiţii se poate realiza în următorii 5-6 ani, ţinând cont de schema foarte generoasă de susţinere a energiei solare pusă la dispoziţie de statul român. Potrivit datelor disponibile până la data realizării investiţiei, în România funcţionau patru parcuri solare cu o capacitate totală de 5,2 MW.

Cifre cheie

  • Capacitatea instalată: 3,63 MWh
  • Capacitate utilă: 3.2 MWh
  • Suprafaţă teren: 8 ha
  • Componenţă: 15.456 panouri solare, cu o putere de 235 W fiecare, 8 invertoare de 400kW fiecare, folosite pentru alimentarea la reţea
  • Producţie estimată: pe o perioadă de 1 an se estimează o producţie de aproximativ 3.750 MWh

Proiect “Parc fotovoltaic Sângeorgiu de Pădure“

Locație: Sângeorgiu de Padure, județul Mureș
Beneficiar: SC FOMCO SOLAR SYSTEMS SRL

În total, proiectul amplasat pe 6.7 hectare de teren agricol, cu o componentă de 13.524 bucăți panouri solare tip policristal, cu o putere de 240W fiecare, 8 invertoare de 400kW fiecare, folosite pentru alimentarea la rețea. Producția estimată pe o perioadă de un 1 este de aproximativ 3310MWh. Acest sistem este conceput exclusiv pentru realimentare în reţeaua de alimentare în sistemul energetic național, în termeni tehnici vorbim de sistem “On Grid” sau “Grid tie”. Energia solară captată de celulele fotovoltaice este convertită în energie electrică. Panourile fotovoltaice sunt înseriate în şiruri egale, obţinându-se astfel tensiuni egale compatibile cu invertorul ales.

Pentru realimentare se vor folosi 8 invertoare trifazice, din care 6 invertoare cu putere de realimentare de 402kW și 2 invertoare cu putere de realimentare de 201 kW. Invertoarele sunt grupate în felul următor: 4 + 4, acestea fiind amplasate împreună cu transformatorul ridicător de tensiune la 20kV (Medie Tensiune) în anvelope special amenajate. Anvelopele sunt echipate cu disjuctoare mecanice de curent continuu și disjunctoare de CA pe medie tensiune. Circuitele de alimentare de la panourile fotovoltaice se vor prevedea cu disjunctoare bipolare pe ambele fire (+ și -) precum și monitorizare pe fiecare șir de panouri pentru o bună exploatare a parcului solar.

Detalii proiect:

  • Capacitate montată: 2.85 MWh
  • Suprafaţă teren: 6.7 ha
  • Data conectării în sistem: 10.06.2013

Țelul nostru se traduce simplu, astfel: independenţa energetică.

În colaborarea cu clienții noștri, punem accent pe informarea corectă. Considerăm că este foarte important ca, la finalizarea unui proiect de energie regenerabilă, clientul să aibă convingerea că a luat cea mai bună decizie. Bineințeles, fiecare decizie beneficiază de sprijinul și expertiza noastră. Analizăm nevoile fiecărui proiect și le transpunem în soluții profesionale pentru sistemele fotovoltaice, care să ofere clientului exact ce are nevoie.

Un alt obiectiv de-al nostru vizează reducerea valorii facturilor la energie. Prin producerea energiei proprii se reduce consumul din rețea și, implicit, și costurile. De asemenea, fiind vorba de o sursă de energie regenerabilă, şi emisiile de gaze cu efect de seră vor fi diminuate semnificativ.

Cu fiecare soluție implementată, rămânem aproape de nevoile clienților noştri și avem certitudinea că, în acelaşi timp, putem contribui la protejarea şi conservarea mediului înconjurător.