Despre Noi

Evoluția companiei Fomco Solar Systems

Compania

Misiunea noastră este de a oferi soluţii profesionale și accesibile producerii energiei regenerabile pentru a reduce dependenţa globală de combustibili nucleari, precum şi combustibili fosili.

Am decis ca toate unităţile deţinute de FOMCO GROUP să se alăture mişcării "verzi" şi să ne instalăm sisteme fotovoltaice. Astfel dorim să asigurăm sustenabilitatea resurselor şi minimalizarea amprentei ecologice, dar în acelaşi timp să reducem costurile facturilor de energie electrică.
Cu noul val de conştientizare a schimbărilor care afectează natura ne propunem să inspirăm şi alte firme şi să acordăm tot sprijinul nostru în demersul acestei mişcări.

Dorim să devenim partenerul dumneavoastră. ideal cu ajutorul căruia să vă puteţi implementa propriul proiect de energie regenerabilă. Echipa noastră de profesionişti va avea o strânsă cooperare cu dumneavoastră pe parcursul întregului proces: consultanţă, design, achiziţie, construcţie şi deasemenea în managementul proiectului.

SC FOMCO SOLAR SYSTEMS, încă din anul 2011, s-a axat pe proiectarea, execuția și exploatarea sistemelor fotovoltaice, atât industriale (montate pe câmp deschis și acoperișuri), cât și rezidențiale. Am angajat ingineri de profil, am participat la școlarizări în străinătate și am dezvoltat proiecte fotovoltaice de diferite dimensiuni în toată țara.

La începutul anului 2011 am proiectat și executat primul nostru proiect de sistem fotovoltaic de 55 KW. Sistemul este montat pe acoperiș la sediul firmei noastre și a fost conectat la sistemul național electric la începutul anului 2012.

Obiectivul nostru este de a deveni un dezvoltator important de parcuri fotovoltaice la nivel naţional prin sprijinul colaboratorilor, partenerilor şi furnizorilor internaţionali cu experienţă vastă în domeniu.

Compania

Proiectul cheie din istoria FOMCO SOLAR SYSTEMS

În data de 12 octombrie 2012, în localitatea Chirileu din judeţul Mureş, fiind finalizate lucrările, am inaugurat propriul nostru parc solar, care în acel moment a fost cel mai mare parc fotovoltaic funcţional din România, conectat la Sistemul Energetic Național.

În total, proiectul amplasat pe 8 hectare de teren agricol (echivalentul a aproape 10 terenuri de fotbal) este compus din 15.456 de panouri solare cu o putere instalată de 3,63 MW.

Valoarea investiţiei se ridică la 4,5 milioane de euro, fiind realizată de compania FOMCO SOLAR SYSTEMS. Recuperarea acestei investiţii ar putea avea loc în următorii 5-6 ani, ţinând cont de schema foarte generoasă de susţinere a energiei solare pusă la dispoziţie de statul român. Potrivit datelor disponibile până la data realizării investiţiei de mai sus, în România funcţionau patru parcuri solare cu o capacitate totală de 5,2 MW.

Cifre Cheie

• Capacitatea instalată: 3,63 MWh
• Capacitate utilă: 3.2 MWh
• Suprafaţă teren: 8 ha
• Componenţă: 15.456 panouri solare, cu o putere de 235 W fiecare, 8 invertoare de 400kW fiecare, folosite pentru alimentarea la reţea
• Producţie estimată: pe o perioadă de 1 an se estimează o producţie de aproximativ 3.750 MWh.

Obiectivul principal al Fomco Solar Systems este de a oferi partenerilor, investitorilor în proiecte fotovoltaice soluții și servicii de ultimă generație, eficiente, de bună calitate, care este de încredere, la prețuri competitive. Dorim să încurajăm investițiile în acest sector energetic și avem convingerea că prin aceasta vom contribui atât la protejarea și conservarea mediului înconjurător, cât și la creșterea eficienței companiilor.

Webshop