Energia ta verde și eficientă: alege un kit de panouri fotovoltaice prietenos cu bugetul

Energia ta verde și eficientă: alege un kit de panouri fotovoltaice prietenos cu bugetul

Energia ta verde și eficientă: alege un kit de panouri fotovoltaice prietenos cu bugetul

Panourile fotovoltaice sunt dispozitive care transformă energia solară în electricitate, fiind o sursă ecologică eficientă și inepuizabilă de energie electrică. Instalarea de panouri fotovoltaice poate fi o soluție ideală pentru a reduce facturile la energie electrică și a proteja mediul înconjurător. Iar la o corectă dimensionare, poate inclusiv să asigure independența energetică, celor care caută acest lucru.

Ofertă bogată de panouri fotovoltaice

În prezent, există o gamă variată de panouri solare disponibile pe piață, iar acestea au devenit mai accesibile și mai ieftine în ultimii ani. Prețul panourilor fotovoltaice variază în funcție de mărime, producție de energie și calitate, însă acestea oferă un ROI (return on investment - rata de rentabilitate a investiției - concept financiar care măsoară profitul obținut în urma investiției în raport cu costul investiției) relativ rapid.
Pentru a face o recomandare de sistem fotovoltaic, ar trebui să analizăm nevoile consumatorilor și să oferim soluții personalizate în funcție de nevoile lor. O recomandare generală ar fi instalarea unui sistem de 7 KW pentru case și un sistem de 100 KW pentru firme. Un sistem fotovoltaic de 100 KW produce în medie între 120 și 150.000 de KWh pe an, producție care poate asigura uneori chiar și 100% din necesarul unei afaceri. De pildă, supermarketurile și centrele comerciale au un consum lunar între 5.000 și 50.000 de kWh, în funcție de dimensiuni și numărul de echipamente de iluminat și răcire. Dacă vorbim de clădiri de birouri mari, atunci consumurile lunare sunt între 2.000 și 20.000 de kWh, în funcție de dimensiunea clădirii, numărul de angajați deserviți și echipamente.
În general cele două configurații acoperă necesarul unei plaje mari de scenarii de consum, însă bineînțeles că se pot configura soluții adaptate fiecărui scenariu în parte, iar caracterul modular al acestor produse face ca fiecare sistem fotovoltaic să poată fi configurat foarte aproape de nevoia de consum. În ecuație, intră costul actual de achiziție al echipamentelor, consumurile și perioadele de amortizare a investițiilor.
**
Un exemplu**

De exemplu, un kit fotovoltaic de 3.28 KW poate fi o soluție ideală pentru o familie cu consum mediu de energie electrică, care dorește să își reducă costurile la facturi și să protejeze mediul înconjurător. Propunerea noastră, mai exact** Kit-ul ON-GRID 3.28KW - Monofazat (DO IT YOURSELF)** este o opțiune interesantă, fiind un kit complet și ușor de instalat pe majoritatea caselor. Desigur, poate nu în toate scenariile de consum va asigura 100% din necesarul anual de electricitate al unei gospodării medii (producția diferă în funcție de numărul de ore de soare, care poate să difere de la un oraș sau județ la altul și de la un sezon la altul), însă ține minte ce spuneam mai sus - consumul total nu este singurul element din ecuație, ci trebuie să ținem cont și de preț (atât al energiei, cât și al echipamentelor) și perioada de amortizare. Revenind la acest kit de panouri fotovoltaice care, din punctul nostru de vedere reprezintă o soluție cu adresabilitate foarte mare, este compus din:
• 8 buc. Panou solar ZnShine 410W fotovoltaic, monocristalin
• 1 buc. Invertor ON-grid monofazat Hypontech HPK 3kw 3000w - 1 STRING
• 1 buc. Modul Wi-Fi / Monitorizare 24/24
• 1 buc. Sistemul de prindere pe acoperiș la alegere țiglă / tablă
• 1 buc. Cablu solar HIS 6 mm ( 50 m)
• 1 buc. Cablaj curent continu, cablaj curent alternativ, mufe
Kitul este potrivit pentru o casă cu o suprafață medie sau o firmă cu consum redus de energie electrică, fiind un kit complet ce poate produce energie electrică suficientă pentru acoperirea necesităților de bază. Prețul pentru acest kit este de 9.990 lei, cu TVA inclus. De reținut însă că acesta este un kit DIY, care nu include deci montajul. Sigur, acesta poate fi inclus, însă în acest caz, costul de achiziție va crește.
right

Două calcule legate de perioada de amortizare

Ca să fie și mai ușor de înțeles, v-am pregătit mai jos două scenarii în care simulăm instalarea a două sisteme fotovoltaice, gândite în special pentru un consum rezidențial de 2.500 KW / an. În ambele cazuri, am luat un preț de referință de 0,8 lei/KW pentru energie.
Exemplul 1 -** Kit-ul ON-GRID 3.28KW - Monofazat (DO IT YOURSELF) **prezentat mai sus.
• Sistem instalat - 3,25 KW
• Consum anual de energie - 2.500 KW
• Producție anuală - 3.737,5 KW
• Investiție (Lei) – 9.990 lei
• Contravaloarea energiei anuale – 2990 Lei
• ROI (perioada de amortizarea a investiției) - 3 ani și 3 luni

Exemplul 2 - un sistem fotovoltaic cu o putere de 7 KW
• Sistem instalat - 7 KW
• Consum anual de energie - 2.500 KW
• Producție anuală - 8.050 KW
• Investiție (Lei) – 33.614 Lei
• Contravaloarea energiei anuale – 6440 Lei
• ROI (perioada de amortizarea a investiției) - 5 ani și 3 luni

Upgrade? Bineînțeles că este posibil!

Pentru o familie mai mare, cu mai mulți consumatori de energie sau poate pentru o firmă cu consum mai ridicat de energie electrică, recomandarea este să optați pentru un kit fotovoltaic mai puternic, de peste 7 KW. Prețul pentru un astfel de kit poate varia în funcție de producător și de specificațiile tehnice, însă acestea sunt soluții eficiente și fiabile pentru a reduce facturile la energie electrică și a proteja mediul înconjurător. Atunci când este configurat corect, el poate ajunge să-ți ofere inclusiv independența energetică de furnizorii de energie din rețea. Asta înseamnă că nu mai depinzi de fluctuațiile de preț de pe piața de energie electrică și, evident, poți spune adio facturii lunare de electricitate.

Cum finanțezi o astfel de investiție?

Care sunt soluțiile de finanțare și celelalte feature-uri ale produselor Fomco Solar. Fonduri Proprii, credite (TBI bank, alte banci), programul Casa verde si Electric-up.

Hai să nu ne ascundem după deget, dacă vorbim de panouri fotovoltaice și prețuri, vom constata că vorbim de-o investiție pe care mulți dintre noi nu și-o vor putea permite oricând cu plata integrală din fonduri proprii. Așa cum ați văzut mai sus, de fapt nu vorim despre un simplu panou fotovoltaic, ci despre un kit panouri fotovoltaice. Vestea bună este că există soluții și chiar variante din care poți alege dacă vrei să investești. Există 3 mari modalități de a finanța costul de ahiziție.
• Credite bancare - aici există oferte și pentru clienți casnici, dar și pentru firme, care diferă de la bancă la bancă
• Programul Casa Verde - program guvernamental care se adresează persoanelor fizice
• Programul Electric-Up - program guvernamental care se adresează firmelor, agenților economici
Dacă ai nevoie, ți-am pregătit mai multe informații despre fiecare în pagina noastră special dedicată Programelor de finantare

În concluzie

Instalarea unui sistem fotovoltaic poate fi o soluție ideală pentru reducerea costurilor la energie electrică și protejarea mediului înconjurător. Energia verde, regenerabilă, este cu siguranță parte din viitorul nostru energetic și, desigur, ca civilizație. Indiferent dacă vom putea renunța total sau doar parțial la combustibilii solizi, discuția nu este dacă vom face pasul spre energia regenerabilă, ci când.

Articole
recomandate