Ajutor de la stat sau fonduri proprii?

Ajutor de la stat sau fonduri proprii?

Avantaje și dezavantaje
Dezvoltarea constantă în domeniul energiei fotovoltaice face ca această sursă alternativă de energie să devină din ce în ce mai accesibilă pentru foarte mulți consumatori. Prețul panourilor solare a cunoscut o reducere de-a lungul ultimilor ani, astfel că o investiție într-un sistem de panouri fotovoltaice nu mai este chiar imposibilă.
Totuși, utilizarea acestei energii alternative necesită o investiție inițială, la care se vor adăuga apoi cheltuielile de întreținere. Dar panourile fotovoltaice aduc avantaje de care trebuie să țineți cont dacă doriți să alegeți această sursă de energie:
• Investitia inițială se va amortiza rapid, panourile solare instalate permițându-vă să reduceți costurile casnice. Energia solară este gratuită și nu se epuizează, acesta fiind marele avantaj al panourilor fotovoltaice, astfel că investiția dvs. initiala este recuperată într-un timp record.
• Panourile solare au durată de viață între 25-30 de ani, astfel că sunt foarte fiabile.
• Sunt prietenoase cu mediul înconjurător, datorită amprentei reduse de carbon.
Există mai multe soluții prin care putem să avem acces la panouri solare, fie că beneficiem sau nu de fondurile necesare.
În cele ce urmează vă prezentăm o serie de soluții de finanțare pe care Fomco Solar Systems vi le pune la dispoziție, pentru ca decizia de a investi într-un sistem de panouri fotovoltaice să fie una mai ușoară pentru dumneavoastră.
Programul de finanțare Casa Verde se adresează persoanelor fizice și se referă la posibilitatea accesării de fonduri nerambursabile și instalarii sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. În cadrul acestui prioect finanţarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei.
Fără îndoială acest program este unul avantajos pentru cei care nu dispun de capital foarte mare pentru a investi în panouri solare, deoarece nu necesită o investiție considerabilă din partea consumatorului, statul fiind cel care pune la dispozitie cea mai mare parte a fondurilor.
Dar, există și dezavantaje:

  • Imprevizibilitatea programului – În fiecare an așteptăm cu sufletul la gură să fie lansat acest program. Din experiențele anterioare, știm că e posibil ca programul să nu fie lansat de către stat, sau să fie întârziat, lucru ce duce la frustrări.
  • Fonduri limitate – chiar dacă este lansat programul anual, nu toată lumea va primi finanțare, datorită fondurilor limitate puse la dispoziția consumatorilor de către stat.
  • Bugetul fix pus la dispoziția consumatorului în cadrul programului – există riscul ca banii pe care îi primim de la stat să nu fie suficienți pentru a alimenta întreaga gospodărie cu energie electrică.
  • Imposibilitatea de a modifica sistemul de panouri finanțat.
  • Birocrația – imobilele pe care se instalează panourile solare trebuie să fie în proprietatea consumatorului. De multe ori însă, acestea sunt încă pe numele părinților, foștilor proprietari, iar transferul de proprietate (succesiune) implică costuri foarte mari.
  • Timpul mare de așteptare pentru aprobarea cererilor – așteptăm foarte mult ca să aflăm dacă cererea noastră de finanțare va fi sau nu aprobată de către stat, iar în multe cazuri este respinsă, chiar dacă avem toate actele în regulă, din diferite motive.
    Dar există și posibilitatea de a investi într-un sistem de panouri fotovoltaice, cu alte surse decât finanțare, decât cele obținute de la stat.
    Fomco Solar Systems vă pune la dispoziție posibilitatea de a achiziționa pachete de sisteme de panouri fotovoltaice cu fonduri proprii sau în rate, cu dobândă de numai 9%, prin intermediul TBiPay.
    De ce să nu apelați la sprijinul statului pentru a instala panouri fotovoltaice?
    Pe lângă motivele evidente prezentate mai sus, aveți mai multe beneficii și avantaje dacă apelați la fonduri proprii sau credit bancar pentru această investiție:
    • Obțineți mai mult pentru banii dvs. - deoarece compania nu trebuie să vă finanțeze cererea, vă putem oferi un sistem solar cu până la 15% mai ieftin.
    • Amortizare mai rapidă a investiției - nu trebuie să așteptați luni de zile pentru a beneficia de energia produsă. În doar o lună de zile de la semnarea contractului sistemul dvs. începe să producă, iar dvs. veți începe să recuperați investiția inițială.
    • Sunteți independent - extindeți și modificați cu ușurință sistemul în orice moment.
    • Primiți o soluție la cheie – experții Fomco Solar Systems se vor ocupa de proiectul dvs. pe toată durata acestuia, de la documentație la implementare, dar și consultanță și mentenanță după implementare.
    La Fomco Solar Systems vă oferim mai mult decât vânzarea panourilor fotovoltaice și soluții de instalare. Având la bază o echipă de profesionişti cu o experienţă vastă în domeniul energiei solare, vă oferim consultanţă din faza de concept până la finalizarea lucrării şi a punerii în funcţiune a instalației.
    Mai mult, Fomco Solar Systems vă pune la dispoziție o schemă de reducere a investiției în panouri fotovoltaice, personalizată pe specificul și nevoile dvs.
    Sunteți interesat? Contactați echipa noastră pentru a afla mai multe detalii despre soluțiile de finațare Fomco Solar Systems si cereți informații de la unul dintre consultanții noștri, la numărul de telefon 0724 364 432 sau configuraţi propriul sistem fotovoltaic aici: https://www.fomcosolar.ro/configurator

Articole
recomandate