Portofoliu

Mergi înapoi la Portofoliu

Mașinuța electrică Renault Twizy

Detalii proiect:

Mașinuţa poartă numele de « FOMCO Eco Friendly » și este un Renault Twizy, excelentă pentru traficul urban. Autovehiculul, achiziționat recent de Fomco Group, promotor al folosirii energiei alternative, nepoluante, este încărcat, în premieră pentru România, cu energie furnizată de o stație de panouri solare.

FOMCO Eco Friendly este o mașină electrică, pe patru roți, cu două locuri, ce oferă soluții prietenoase cu mediul înconjurător, pentru mobilitate urbană. Automobilul construit de Renault are un design complet inovator, adresându-se în special celor care doresc agilitate în traficul urban intens şi vor să conducă o mașină atipică.
FOMCO Eco Friendly poate fi încărcat cu energie electrică de la rețea, dar compania mureșeană Fomco a dus și mai departe originalitatea proiectului, folosind pentru încărcare un mic ansamblu de panouri solare. Specialiștii companiei au ales un sistem tehnologic OFF-grid, care permite înmagazinarea energiei solare captate de panouri în acumulatori special fabricați pentru aplicații solare. Astfel, sistemul fotovoltaic creat este capabil să asigure necesarul zilnic de energie pentru încărcarea unui automobil electric. Mașina alimentată de sistemul fotovoltaic poate fi încărcată și pe timpul nopții. O încărcare completă durează 5 ore și asigură o autonomie de 100 de km.

Produse de referință