Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Casa Verde 2023

NU. Este nevoie să aveți adresa de domiciliu în Cartea de identitate identică cu adresa de implementare a proiectului.

Da. Sunt acceptate și documentele emise online.

  • Extrasul CF îl puteți obține de pe pagina oficială al ANCPI: https://epay.ancpi.ro/epay/SelectProd.action?prodId=1420

  • Certificatul fiscal îl puteți obține online doar daca dețineți cont pe anaf.ro

  • Certificatul fiscal de la Primărie, doar unele primării au acest serviciu. Trebuie să verificați Primăria de care aparțineți dacă are acest serviciu de eliberare online a Certificatului fiscal.

Secțiunea C din Certificatul de atestare fiscală "Informații pentru verificarea eligibilității contribuabililor pentru accesarea fondurilor nerambursabile" *: DA / NU
Secțiunea D din Certificatul de atestare fiscală "ALTE MENȚIUNI" cu detalierea informațiilor de la secțiunile A și B din certificat * DA/ NU
Secțiunea D din Certificatul de atestare fiscală "ALTE MENȚIUNI" cu sumele certe, lichide și exigibile pe care le am de încasat de la autorități contractante *: DA/NU
Secțiunea D din Certificatul de atestare fiscală "ALTE MENȚIUNI" cu precizări referitoare la starea obligațiilor fiscale *: Executare silită / Suspendate la executare silită în condițiile legii / Altă stare

  • Înseamnă că trebuie tăiat la completarea cererii pentru obținerea Certificatului fiscal de la ANAF

În proiect se acceptă doar imobile care sunt alcătuite din maxim 2 unități locative (duplex).

Pentru imobilele care au numărul CF de tipul xxxx-C1-U1 este nevoie de Carte funciară colectivă.

Da.Dar trebuie să soliciți de la Primărie o adeverința de nomenclatură stradala din care sa reiasă că adresa din extrasul CF este una și aceeași cu cea din Cartea de identitate.

DA. Chiar dacă implementarea sistemului se face pe teren, trebuie să existe un imobil evidențiat în extrasul CF cu destinația exclusivă de locuință.

Da. În cazul în care este afectat de sarcini de către o instituție financiar bancară. Dacă sarcinile sunt către o altă entitate persoana juridice, nu sunteți eligibil.

Nu. Construcția nu trebuie să fie afectată de sarcini în favoarea unei persoane juridice sau a unei entități care desfășoară activități economice, cu excepția cazului în care este afectată de o ipotecă imobiliară.

Nu. Nu este nevoie de obținerea documentelor pe numele coproprietarilor și nici de acordul acestora.

Persoana care are dreptul să solicite finanțarea este proprietarul.

Toate documentele se depun pe numele minorului proprietar al imobilului. Este bine să obțineți de la Autoritatea Tutelara o procură.

Da. Sunteți eligibil, dar până în momentul implementării proiectului trebuie să faceți transferul contractului pe numele solicitantului de finanțare.

Documentele trebuie scanate fiecare separat în format PDF, 1 fișier pentru fiecare document.

În termen de 90 de zile trebuie să-ți alegi instalatorul prin care vrei sa implementezi proiectul, iar instalatorul ales v-a verifica și valida în termen de 30 de zile documentele încărcate de tine pe platforma AFM. AFM-ul va publica lista beneficiarilor aprobați după care se poate începe implementarea proiectului.

Nu. Se poate alege atât invertor on-grid cât și invertor hybrid.

Nu. Cererea de finanțare se completează direct din aplicație, la momentul în care începeți încărcarea documentelor.

Nu. Actele NU se depun la firma instalatoare. Trebuie să vă faceți cont pe pagina AFM și să le încarcați dvs în aplicație pe linkul : Creare cont AFM

În cazul în care imobilul se află într-o zonă protejată sau este declarat ca și monument istoric există posibilitatea să aveți nevoie de un aviz de la primăria de care aparține imobilul.
Se poate obține finanțarea și fără aviz/document.
De aviz este nevoie, doar în momentul montării sistemului fotovoltaic.

Primești un panou fotovoltaic ZnShine gratis în valoare de 1063 RON!

Tot ce trebuie să faci este să completezi următorul formular și să ne alegi pe noi ca și instalator pentru programul Casa Verde 2023.

Fotovoltaice

Panourile fotovoltaice monocristaline au cel mai mare randament (eficienţă) de conversie a luminii în energie electrică. În cazul în care spaţiul disponibil pentru montaj este limitat, capacitatea instalată pe unitatea de suprafaţă fiind mai mare cu 3-4 procente decât în cazul utilizării panourilor fotovoltaice policristaline şi cu 7-10 procente mai mare decât în cazul utilizării panourilor fotovoltaice amorfe. Panourile fotovoltaice monocristaline se arată a fi cea mai bună opţiune pe termen lung.

Unghiul optim de înclinare al sistemelor de panouri fotovoltaice pentru a avea eficienţa maximă pentru a genera energie este de 30 de grade. În cazul în care se instalează pe un acoperiş plat, va fi nevoie de un suport care să ridice sistemul în unghiul optim.

Montarea sistemelor fotovoltaice prezintă o soluţie inovatoare, mai ales gospodăriilor neconectate la reţea, aflate la mare depărtare de sistemul energetic naţional. În cazul în care se montează un sistem în aceste condiţii, este nevoie şi de acumulatori, pentru a conserva energia produsă în timpul zilei.
În situaţia în care se instalează un sistem fotovoltaic la o unitate deja conectată la reţea, investiţia ajută la reducerea costurilor energiei electrice cu aproximativ 65%.
Investiţia în parcuri solare vă aduce un venit în plus, investiţia fiind amortizată integral în aproximativ 10 ani, în funcţie de mărimea parcului.

Chiar dacă panourile solare nu produc, în mod activ, noaptea (poate doar foarte puțin, dacă luna e destul de luminoasă), echipamentele electrice tot funcționează. Cum? În timpul zilei, surplusul de energie produsă de sistemul tău de panouri, este trimisă către rețeaua principală, pe care toată lumea o folosește. Compania de utilități la care ești abonat, îți va plăti ție contravaloarea energiei pe care le-o trimiți lor, iar în timpul nopții, când sistemul tău de panouri solare nu produce pentru a-ți alimenta echipamentele electrice, poți ”retrage” energia de la rețeaua principală de alimentare.
Pentru unele zone, care nu au suficiente rețele electrice pe care să se bazeze (cum ar fi unele zone rurale izolate), sau zonele fără branșament electric, o alegere bună este o baterie de rezervă. Electricitatea este generată în timpul zilei și apoi stocată în baterii, pentru a fi folosită la nevoie. Aceasta este o opțiune foarte bună pentru sistemele agricole.

În primul rând celulele fotovoltaice absorb radiațiile solare. Acțiunea razelor de soare face ca electronii să treacă din stare latentă în stare de mișcare. Mișcarea electronilor produce un flux de curent electric care este captat de elementele semiconductoare din panoul solar. Apoi legăturile semiconductoare transportă fluxul de curent electric direct la un invertor. Invertorul transformă curentul continuu în curent alternativ care apoi poate fi folosit de aparatele electrice.
Panourile solare sunt confecționate din straturi de material semi-conductor, care în majoritatea cazurilor este siliciul. Deasupra acestor straturi de material se creează un câmp electric, atunci când lumina soarelui strălucește pe panou, care este apoi transferat la aparatele din casa ta, care au nevoie de energie. Surplusul de energie poate fi transferat înapoi în rețeaua națională și vândută apoi furnizorilor de energie.

Astfel, poți câștiga bani din panourile tale solare, și cu cât ai mai multe, cu atât mai mult câștigi. Modulele solare pot fi achiziționate de la companii de profil, cum e și FOMCO SOLAR, care oferă panouri pentru uz domestic, comercial și industrial.

Un prim avantaj constă în independenţă energetică - energia solară captată de panouri este gratuită şi neepuizabilă, producând energie din razele Soarelui. Energia astfel obţinută este ecologică și nepoluantă. Panourile solare au o durată de viață lungă de aproximativ 25-30 de ani.

Pentru panourile fotovoltaice comercializate de noi oferim 12 ani garanție produs şi 30 ani garanție randament. Modulele solare din sticlă dublă ZNSHINE SOLAR’s ZXM6-LD60 sunt testate și aprobate de laboratoare internaționale recunoscute, oferind clienților noștri o calitate fiabilă și optimizată la preț avantajos.

Achiziţia invertoarelor vă aduce o garanţie de 5 ani pentru produs. Invertorul monofazic ABB UNO DM 4.6kW TL PLUS SB este soluția optimă pentru instalațiile rezidențiale, destinat pentru sistemele fotovoltaice cu injectare în reţea, fără stocare.

Da, este vorba despre programul Electric UP, destinat pentru întreprinderile mici și mijlocii și pentru operatorii economici din domeniul HORECA, pentru instalararea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kwp și 100 kwp, necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național și a stațiilor de reîncărcare de 22 kw pentru vehicule electrice și electrice hybrid plug-in pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Valoarea grantului este de maxim 100.000 de euro/beneficiar și nu necesită cofinanțare!

În funcţie de procesele lor de producţie, se disting următoarele tipuri de panouri solare:

  • cu siliciu monocristalin: au un grad de puritate mai mare a materialului şi garantează cele mai bune prestaţii în termeni de eficienţă, având randamentul cel mai mare de 15%. Au o culoare uniformă albastru închis şi o formă circulară sau octogonală, cu diametrul de la 8 la 16 cm şi grosimea de între 0.2-0.3 mm.

  • cu siliciu policristalin: au o puritate mai mare, condiţie care implică o eficienţă mai mică, adică randamentul lor este între 13 şi 14%. Au o culoare albastru intens schimbătoare datorată structurii lor policristalice. Au o formă pătrată sau octogonală cu o grosime asemănătoare tipului anterior.

  • cu siliciu amorf: este vorba despre depunerea unui strat foarte subţire de siliciu cristalin (1-2 micron) pe suprafeţe de un alt material, spre exemplu sticlă sau suporturi din plastic. În acest caz este impropriu să vorbim despre celule, întrucât pot fi acoperite suprafete mari în mod continuu. Eficienţa acestei tehnologii este uşor mai scăzută, cu 5-7%.

Tipuri de celule fotovoltaice:

  • monocristal
  • policristal
  • amorf

Fiecare celulă solară constituie dispozitivul principal care stă la baza fiecărui modul fotovoltaic. Un modul fotovoltaic este format dintr-un sistem de celule solare conectate între ele astfel încât să furnizeze o putere electrică (pe modul) în medie cuprinsă între 50 şi 300W.

Pentru a creşte puterea electrică trebuie conectate mai multe module: mai multe module în serie formează o bandă, iar mai multe benzi formează un câmp fotovoltaic.

Modulele fotovoltaice schimbă energia luminoasă în energie electrică cu curent continuu în “timp real”, adică producţia de energie electrică este simultană captării energiei solare. Din aceste motive, într-o instalaţie fotovoltaică, în afară de generatorul fotovoltaic (module) sunt necesare şi alte componente.

NU! Panourile solare sunt extrem de ușor de întreținut și au nevoie de foarte puțină mentenanță. De cele mai multe ori, tot ce au nevoie este să fie udate cu un furtun pentru a îndepărta murdăria și frunzele.

Completează formularul pentru o ofertă personalizată