panouri fotovoltaice pret

Locație: Sângeorgiu de Padure
Beneficiar: Sc Fomco Solar Systems

Detalii proiect:

• Capacitate montată: 2.85 MW
• Suprafață teren : 6.7 hectare
• Data conectării în sistem: 10.06.2013
În total, proiectul amplasat pe 6.7 hectare de teren agricol, cu o componentă de 13.524 bucăți panouri solare tip policristal, cu o putere de 240W fiecare, 8 invertoare de 400kW fiecare, folosite pentru alimentarea la rețea. Producţie estimată pe o perioada de 1 an se estimează o producţie de aproximativ 3310 MWh.
Acest sistem este conceput exclusiv pentru realimentare în reţeaua de alimentare în sistemul energetic național, în termeni tehnici vorbim de sistem “On Grid” sau “Grid tie”.
Energia solară captată de celulele fotovoltaice este convertită de acestea în energie electrică. Panourile fotovoltaice sunt înseriate în şiruri egale obţinânduse astfel tensiuni egale compatibile cu invertorul ales.

Pentru realimentare se vor folosi 8 invertoare trifazice, din care 6 invertoare cu putere de realimentare de 402kW și 2 invertoare cu putere de realimentare de 201 kW. Invertoarele sunt grupate în felul următor: 4 + 4, acestea fiind amplasate împreună cu transformatorul ridicător de tensiune la 20kV (Medie Tensiune) în anvelope special amenajate. Anvelopele sunt echipate cu disjuctoare mecanice de curent continuu și disjunctoare de CA pe medie tensiune.
Circuitele de alimentare de la panourile fotovoltaice se vor prevedea cu disjunctoare bipolar pe ambele fire (+ și -) precum și monitorizare pe fiecare șir de panouri pentru o bună exploatare a parcului solar.