Compania

SC Fomco Solar Systems, din anul 2011, s-a axat pe proiectarea, execuția și exploatarea sistemelor Fotovoltaice, atât industriale (montate pe câmp deschis și acoperișuri), cât și rezidențiale. Am angajat ingineri de profil, am participat la diferite școlarizări în străinătate și am dezvoltat câteva proiecte fotovoltaice în țară. Oferim consultanță, proiectare, execuție, punere în funcțiune și mentenanța parcurilor fotovoltaice de diferite dimensiuni.

La începutul anului 2011 am proiectat și executat primul nostru proiect de sistem fotovoltaic de 55 KW. Sistemul este montat pe acoperiș la sediul firmei noastre și a fost conectat la sistemul național electric la începutul anului 2012.

1compania

Proiectul cheie din istoria Fomco Solar System:

În data de 12 octombrie 2012, în localitatea Chirileu din judeţul Mureş, fiind finalizate lucrările, am inaugurat propriul nostru parc solar, care în acel moment a fost cel mai mare parc fotovoltaic funcţional în Romania și conectat la Sistemul Energetic National.

În total, proiectul amplasat pe 8 hectare de teren agricol, (echivalentul a aproape 10 terenuri de fotbal) este compus din 15.456 de panouri solare cu o putere instalată de 3,63 MW.

Valoarea investiţiei se ridică la 4,5 milioane de euro, fiind realizată de compania Fomco Solar Systems. Recuperarea acestei investiţii ar putea avea loc în următorii 5-6 ani, ţinând cont de schema foarte generoasă de susţinere a energiei solare pusă la dispoziţie de statul român. Potrivit datelor disponibile până la data realizării investiţiei de mai sus, în România funcţionau patru parcuri solare cu o capacitate totală de 5,2 MW.

Cifre Cheie

• Capacitatea instalată: 3,63 MWh
• Capacitate utilă: 3.2 MWh
• Suprafaţă teren: 8 ha
• Componenţă: 15.456 panouri solare, cu o putere de 235 W fiecare, 8 invertoare de 400kW fiecare, folosite pentru alimentarea la reţea
• Producţie estimată: pe o perioada de 1 an se estimează o producţie de aproximativ 3.750 MWh.

Obiectivul principal al Fomco Solar Systems este de a oferi partenerilor, investitorilor în proiecte fotovoltaice soluții și servicii de ultimă generație,  eficiente, de bună calitate, care este de încredere, la prețuri competitive. Dorim să încurajăm investițiile în acest sector energetic și avem convingerea că prin aceasta vom contribui atât la protejarea și conservarea mediului înconjurător, cât și la creșterea eficienței companiilor.